Försenat födelsedagsfirande.

Ibland händer det oväntade saker här.
Såsom när man tror att man bara skall vara barnvakt på en lördag och mest bara och sitta och ta det lugnt, till att man skall ordna underhållning för trettonåriga tjejer på ett kalas.
Nu skall jag berätta hur det gick till.
I mellanåt händer det att jag är barnvakt för Anya på en lördag och så var även fallet den här gången. I början av veckan så uppfattade jag det som att jag bara skulle vara barnvakt för henne, däremot senare i veckan så uppfattade jag att de skulle ha någon form av middagsbjudning för Anyas kompisar och kompisarnas föräldrar. Min uppgift skulle vara att jag skulle vara där om det skulle hända något, tex om någon började bråka.
När lördagen väl kom så fick jag dock fler uppgifter, jag skulle underhålla tjejerna också, hitta på någon lek de kunde göra innan de skulle titta på film. Här kom mitt första problem.
Vad för slags lekar vill 13åriga tjejer leka? 
Det första jag kunde komma på var sanning och konka. För det är en lite mer..."vuxen" lek.
 
Jag bestämde mig för att gå in på internet och leta efter lite olika frågor man kunde ha med i leken, därefter gjorde jag kort i olika färger med olika frågor till sanning och konka leken. Jag gjorde frågorna lite mer barnanpassade, med det menar jag att det inte var så många frågor om fd partners osv. Däremot hittade jag roliga saker de skulle få göra när de valde konka, exempel.1: Sitt ner på alla fyra, spinn som en katt och stryk dig mot en av de andra spelarnas ben.  Exempel 2: Skriv din första kärlek på en av de andra spelarnas panna. Exempel 3: Säg alla de sju dvärgarnas namn från Snö vit inom 30 sekunder, annars får de andra spelarna skriva de namn du missar på dina armar, mage eller panna. 
 
Flickorna uppskattade leken och de vågade göra mer än vad jag trodde att de skulle våga. De vuxna lånade också kortleken senare under kvällen, men de var tyvärr inte lika modiga.
 
Innan flickorna kom så kom jag på en annan lek som trettonåringar kan göra, jag tyckte jag skulle dela med mig eftersom det var så självklart, Maffia såklart. Jag förklarade snabbt för Anya hur man gör och jag tror att de lekte den senare på kvällen. När flickorna väl kom så fick de gå in till "Anya's Pampering Parlor" där två skönhetsspecialister gav dem pedikyrer, massage och ansiktsmasker. Här är skylten, som jag gjorde:
 
Kvällen blev helt enkelt ett försenat födelsedagskalas, men det var roligt och det verkar som att jag lyckades underhålla tjejerna.
 
 
 

jasminaupair.blogg.se

Livet som au pair.

RSS 2.0