Julmust

Helgen som var gick förbi så himla fort, precis som helger alltid gör.
Under helgen fick jag och Jenny en dos av svensk julkänsla när vi besökte en svensk julmarknad i Svenska kyrkan.
Innan dess besökte vi Baker Street som vi har pratat om att göra länge. Vi blev lite besvikna när vi inte såg den svarta dörren där det står 221b, det var istället en skylt med en pil på där det stog "Sherlock Holmes Museum." Däremot såg vi cafét som de har med i serien som låg precis bredvid. 
Därefter begav vi oss till Svenska kyrkan där vi köpte julmust, marabou daim, varmkorv och bröd (frökusar för att vara exakt) vi köpte egentligen brödet på söndagen och inte lördagen för att vi kände för att gå tillbaka dit även på söndagen. Det var trevligt att få lite go' svensk julkänsla och det var annorlunda att höra äldre svenskar kunna prata perfekt engelska utan att bryta på svenska. 
På eftermiddagen gick vi till Hyde Park för deras julmarknad, det var mysigt och det fanns massor av åkattraktioner och marknadsstånd med mat, smycken och allt möjligt man kan tänka sig. Det påminde lite om jul på Liseberg utan fake snön. Efter att ha gått omkring i London hela dagen i regn så bestämde vi oss för att åka hem till Jenny och titta på Merlin (tv-serie) som jag blev lite besatt av. 
Det var en väldigt rolig dag även fast både jag och Jenny var lite övertrötta, vilket inte gjorde någonting egentligen för vi båda blev mer flummiga och fnittriga utav det. Vi gick längst Londons gator i vårat konstiga övertrötta humör och sjöng låtar, "Thank you for the music" var en klar favorit att sjunga.
 
På Söndagen gick vi som sagt tillbaka till Svenska kyrkan, efter mycket om och men så bestämde vi oss också för att gå på bio. vi såg Breaking Dawn part 2 för att Jenny ville se den, och den var faktiskt helt okej.
Jag fick ett sms i morse av Jenny som löd såhär: Det är bara tre helger kvar - på den fjärde är vi i Sverige!
Först kändes det lite konstigt, det är ju inte alls lång tid kvar! Det skall dock bli skönt att få åka hem snart jag börjar faktiskt sakna det mesta. Sedan finns det inget bättre tillfälle än att vara i Sverige på julen.
Vi ses snart
 

jasminaupair.blogg.se

Livet som au pair.

RSS 2.0